Acțiunile sunt pe cale să lovească un „zid de bani”

Scott Rubner, director general la GS, a subliniat că fondurile de pe piața monetară au o valoare record de 7,3 trilioane de dolari, iar o mare parte din acești bani urmează să ajungă în acțiuni.

„Bănuiala mea este că vom vedea niște ieșiri mari de pe piața monetară”, a spus Rubner.

Totul depinde de decizia Rezervei Federale privind reducerea ratei dobânzii

Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă Rezerva Federală începe să reducă ratele dobânzilor, o decizie așteptată la reuniunea Comitetului Federal pentru Piața Deschisă, din luna septembrie, pe baza datelor privind contractele futures ale fondurilor alimentare, potrivit Yahoo.finance.

Dacă Fed reduce ratele dobânzii, randamentul în numerar al fondurilor de pe piața monetară ar trebui să scadă de la nivelul actual, de aproximativ 5%. Acesta ar putea fi un catalizator al investitorilor cu sume mari în numerar, pentru a căuta alternative de investiții.

Rubner crede că ”un zid de numerar” ar putea să lovească bursa de valori la începutul lunii iulie, odată cu începutul celui de-al treilea trimestru și începutul celei de-a doua jumătăți a anului.

„Al treilea trimestru și a doua jumătate a anului, acesta este momentul în care un zid de bani intră rapid pe piața de acțiuni”, a scris Rubner.

Cele mai bune zile de tranzacționare sunt în prima săptămână a lunii iulie

El a subliniat că primele 15 zile ale lunii iulie au fost cea mai bună perioadă de tranzacționare de două săptămâni a anului, după 1928. Cele mai bune zile de tranzacționare ale anului sunt în prima săptămână a lunii iulie. De fapt, luna iulie în sine a fost cea mai bună pentru prețul acțiunilor.

„Aceste statistici sunt uluitoare pentru NDX, mai ales în ultimii 16 ani. NDX a fost pozitiv pentru 16 iulie consecutiv, cu un randament mediu de 4,64%”, a spus Rubner despre Nasdaq 100.

Același lucru se întâmplă și cu S&P 500, care a fost pozitiv în iulie, timp de nouă ani consecutivi, cu un randament mediu de 3,66%.

dolari
SURSA FOTO: Dreamstime

Câștigurile vor duce piața de valori la noi maxime

Având în vedere că acțiunile se tranzacționează deja la sume record, câștigurile la care se așteaptă Rubner vor duce piața de valori la noi maxime.

„Ștacheta în acest moment este foarte mare, având în vedere aceste fluxuri viitoare și dinamica aleatorie a pieței”, a spus Rubner.

Bursa ar putea crește cu alte 4 procente în iunie, după ce a crescut cu 5% în mai, potrivit unei note a lui Tom Lee de la Fundstrat.

Lee a spus că S&P 500 ar putea sări la 5.500 în luna iunie, datorită unor catalizatori pozitivi ai pieței.

Primul catalizator îl reprezintă ”bullish seasonals”. Din 1927, au existat 17 cazuri în care acțiunile au crescut în primul trimestru al anului și apoi au înregistrat o scădere în aprilie. Această configurație, care a avut loc deja în acest an, este de bun augur pentru câștiguri puternice în mai și iunie.

Lee a subliniat că rata de câștig a acțiunilor în creștere, în iunie, este de 100%, cu un câștig mediu de 3,9%. Un astfel de câștig ar trimite S&P 500 la noi maxime istorice.

Al doilea catalizator este inflația, sau mai degrabă dezinflația continuă, potrivit lui Lee, care se așteaptă la câteva date favorabile privind inflația, în următoarele câteva săptămâni. Aceasta începe cu lansarea April Core PCE, urmată de lansarea CPI, pe 12 iunie.

O scădere continuă a prețurilor mașinilor second-hand, o creștere a stocurilor de mașini noi și tendințele de scădere a chiriilor îl determină pe Lee să creadă că inflația ar trebui să scadă în continuare.

Dacă se întâmplă acest lucru, probabilitatea reducerii ratelor ar trebui să crească în a doua jumătate a anului.