Cardul social de alimente 2024. Milioane de români vor beneficia de un sprijin important în luna octombrie. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, spune că aceștia primesc 250 de lei începând cu data de 15 octombrie.
Cardul social de alimente 2024. Persoanele vulnerabile vor beneficia de un sprijin important în cadrul programului „Sprijin pentru România”. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a oferit mai multe explicații.
Cardul social de alimente 2024. Adrian Câciu vine cu vești bune
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Adrian Câciu, a confirmat că aceste carduri sociale vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei începând cu data de 15 octombrie.
Peste 2,6 milioane de români vor beneficia de acest sprijin destinat achiziționării de alimente esențiale.
Ultima încărcare din acest an va avea loc în decembrie
Amintim că acest program a început în 2023. Cardurile au fost încărcate anul acesta în lunile februarie, aprilie, iunie și august.
De asemenea, ultima încărcare din acest an va avea loc în decembrie, după tranșa din octombrie.
Potrivit programului, valoarea totală acordată fiecărei persoane în 2024 este de 1.500 de lei. Aceasta este distribuită în șase tranșe de câte 250 de lei, acordate o dată la două luni.
Programul va continua până în 2027
Programul va continua până în 2027. Astfel, oferă un sprijin material pentru cei care se află în situații economice dificile. Beneficiarii sunt sfătuiți să păstreze cardurile chiar și după finalizarea programului, în cazul unei reluări ulterioare a acestuia.
Conform explicațiilor oferite de autorități, acest ajutor financiar are un rol esențial în susținerea celor mai vulnerabile categorii sociale. Programul oferă accesul la alimente și bunuri de bază într-o perioadă de dificultăți economice.
Românii care primesc carduri pentru alimente și mese calde
Amintim că mai multe categorii de români primesc carduri pentru alimente și mese calde. Este vorba despre:
- pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
- persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;-familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;
- familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
- familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare.
Potrivit prevederilor legale în vigoare, beneficiază și persoanele fără adăpost.