Alexandru Avramescu, directorul Poştei Atlassib, operatorul român care ocupă primul loc în rândul serviciilor autohtone de poştă şi coletărie ce operează în Europa, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că acest lucru reprezintă încasări de aproape un milion de euro în două săptămâni pentru firmă.

"În această perioadă, înainte de Paşte, înregistrăm o creştere de 50 – 60 la sută a trimiterilor poştale dinspre străinătate spre România, faţă de o perioadă normală de lucru. Este posibil să ajungem la o creştere de 70 la sută faţă de normal la trimiterile expediate dinspre Europa spre România şi invers, înainte de Paşte", a explicat Alexandru Avramescu.

El a arătat că în prezent media pe zi este de 2.500 – 3.000 de colete transportate spre România, fiecare cântărind în medie 15 kilograme, ceea ce înseamnă un total de 45 de tone de pachete trimise de românii plecaţi la muncă în străinătate acasă.

Practic, aproape o mie de români trimit zilnic, în această perioadă, pachete cu mâncare şi haine familiilor din ţară.

Zilnic, doar din transportul pachetelor cu cadouri primite din străinătate, Poşta Atlassib încasează aproape 70.000 de euro, ceea ce înseamnă, în două săptămâni, aproape un milion de euro. Fiecare kilogram expediat din străinătate spre România, cu Poşta Atlassib, costă în medie 1,5 euro, urmând să ajungă la destinaţie în maxim 60 de ore. Preţul practicat de Poşta Atlassib este unul mai mic faţă de alţi operatori poştali de pe piaţa europeană, conform lui Alexandru Avramescu.

Românii care nu pot ajunge de sărbători acasă primesc de la rudele şi prietenii din ţară, de regulă, mâncare, mai ales miel gata preparat, cozonaci, vin românesc, dar şi ceapă şi usturoi din grădinile noastre.

‘Ca şi de Crăciun, acum, în perioada de dinainte de Paşte, transportăm coletele şi cu TIR-uri de la Transcar. Numărul pachetelor care vin din străinătate este mai mare decât al celor care sunt trimise din România. Noi transportăm pachetele cu remorcile autocarelor Atlassib, dar şi cu 30 de microbuze care au capacitatea cuprinsă fiecare între 3,5 şi 7,5 tone’, a spus directorul Poştei Atlassib.

El a menţionat că, până vineri inclusiv, când începe să scadă numărul de trimiteri şi primiri de colete, toţi cei 480 de angajaţi din România ai Poştei Atlassib lucrează peste program ca să facă faţă solicitărilor clienţilor.

Mulţi dintre românii din străinătate au început încă de săptămâna trecută să trimită cadourile de Paşte rudelor din ţară, dovadă faptul că, până acum, Poşta Atlassib a fost nevoită să apeleze la şapte autotrenuri pentru a aduce acasă pachetele.

Aproape jumătate din românii care trimit şi primesc cadouri de Paşte prin intermediul Poştei Atlassib sunt stabiliţi în Italia.
SURSA: Agerpres