Aparitia publicatiilor online a adus ziarele clasice intr-un con de umbra, stirbindu-le din faima. Se pare insa ca cel mai scup ziar din lume are un pret extraordinar: 829.500 de euro. Insa valoarea sa este dictata de vechimea sa. Acesta dateaza din anul 1858 si este o publicatie romaneasca: “Zimbrulu si Vulturulu”.

“Zimbrulu si Vulturulu” a aparut pentru prima data in luna noiembrie a anului 1858, fiind tiparit la Iasi, unde era editat in regim de cotidian.

Ziarul este extreme de pretios si datorita timbrelor postale care au fost aplicate pe el in momentul unei expedieri de la Iasi la Galati. Astfel acesta a necesitat 8 timbre Cap de Bour datorita greutatii sale. Cele opt timbre sunt extrem de rare si colectionarii filatelisti ar putea plati sume exorbitante pentru ele.

Ziarul s-a aflat in posesia colectionarului londonez Joseph Hackmey care l-a achizitionat in urma unei licitatii pentru suma de 700.000 de euro. Avand in vedere taxele si comisioanele aferente, pretul final a ajuns la 830.000 de euro, facand din “Zimbrulu si Vulturulu” cel mai scump ziar din lume.

Sursa: Most-Expensive