Petreceri, cadouri, tort, nicio grijă. În câteva cuvinte, cam așa arată în fiecare an 1 Iunie, Ziua Copilului. Dar chiar e fără nicio grijă? Sunt sondaje care arată că, la petreceri, copiii sunt mai predispuși la accidente. În plus, cu toții știm că, în colectivitate, copiii contactează mereu câte un virus nou. La toate aceste aspecte se gândesc părinții. Dar oare cât de precauți sunt românii atunci când vine vorba despre sigurața copiilor lor?

“Foarte. Noi, românii, suntem grijulii și ne facem probleme din te miri ce când vine vorba de copiii noștri. Dar vedem acest comportant de precauție mai degrabă ca fiind unul imediat – “ai grijă să nu îți fie frig”; “fii atent cum treci strada”, fără să luăm foarte mult în calcul soluțiile de protecție a copiilor noștri pe termen lung. Și, mă refer aici, atât la evenimente neprevăzute (accidente, boală), dar mai ales la cele pe care le putem planifica”, spune Sînziana Maioreanu, CEO Aegon România pentru Infofinanciar.ro

Accidentele au loc la joacă

Atunci când sunt mici, copiii sunt mai predispuși la accidentări. Urmărind datele adunate de Aegon în ultimii ani, concluzia este că cele mai multe accidente în rândul celor mici se produc chiar în locurile lor preferate: parcurile și spațiile de joacă.

Uneori, chiar și cu toate măsurile de precauție luate, este suficientă o singură clipă de neatenție pentru ca neprevăzutul să se producă și echilibrul familiei să fie afectat. În astfel de situații, e bine să poți să te concentrezi pe vindecarea celui mic, fără a mai avea pe cap grijile financiare.

“Din datele noastre, cel mai des întâlnite accidentări pentru care am acordat sprijin financiar pentru spitalizare și o parte din costurile aduse de intervențiile chirurgicale au fost căzăturile de pe bicicletă și căzăturile de pe topogane.”, spune CEO-ul Aegon România.

Copiii noștri cresc, siguranța viitorului lor e în puterea și responsabilitatea noastră – o educație mai bună, sanse pentru un viitor mai sigur. Aici intervin, ca soluții, asigurările de viață cu economisire pe termen lung.

“Pentru că vorbim de comportamentul consumatorului român, cu optimism și speranță spun că lucrurile se mișcă – părinții se uită de acum la viitorul copiilor lor, studiile noastre arată că pentru mai bine de 70% din părinți a avea o plasă de siguranță pentru viitorul copiilor reprezintă principalul motivator în cumpărarea unei asigurări de viață. Corelată cu creșterea de 18% a pieței românești de asigurări de viață, ei bine, aceasta este o veste încurajatoare.

Procentul celor care își pun co-asigurat copilul minor pe asigurarea de viață a crescut cu 15% numai în ultimul an. Iar peste o treime din cei care au ales Fii Precaut (asigurarea cu spitalizare din accident sau boală, inclusiv Covid 19) au făcut-o special pentru copiii lor minori”, explică Sînziana Maioreanu.

Siguranța din pandemie

Ultimii doi ani ne-au arătat cât de fragil este echilibrul vieții. Pentru unii dintre semenii noștri, panica inițială s-a transformat în căutare de soluții.

“Aici am putut ajuta noi, pentru că, prin produsele noastre, putem asigura o fărâmă de relaxare mentală – ca ai o plasă de siguranță în caz de Doamne-ferește, că ai grijă de tine și de ai tăi.”, spune CEO-ul Aegon România.

Ultimii doi ani arată (și prin cifre) un interes mai crescut pentru asigurările de viată. Ca și comportamente de consumator, în cele mai recente studii Aegon, respondenții își nominalizează copiii ca fiind cei pentru care și-ar face asigurarea de viață. În ultima perioadă s-a remarcat preocuparea pentru sănătate, dar și pentru situația financiară a familiei în cazul în care cineva din familie ar fi fost afectat de boală sau ar fi stat prin spital, scrie Infofinanciar.ro.

Pandemia și acum războiul, două situații dificile care s-au suprapus, i-au făcut pe români să înțeleagă mai bine nevoia unui plan de siguranță, iar acest lucru s-a reflectat și în creșterea cu 18 % a pieței asigurărilor de viață în 2021 și 2022.

“Cu toate acestea, este în continuare loc de creștere pe acest segment, dat fiind că 70% dintre români nu știu ce impact financiar poate avea pentru ei o spitalizare din boală sau accident și doar 40% declară că au un plan financiar de rezervă în caz de neprevăzut. Așadar, estimăm că segmentul asigurărilor de viață își va continua trendul ascendent, la fel și conștientizarea beneficiilor pe care le poate avea acest tip de produs.”, spune Sînziana Maioreanu.