Dr. Denisa Zaharia, medic de top și fondator al unui lanț de clinici stomatologice din București, a întocmit un mic clasament cu cele mai importante cinci reguli despre igiena dentară pentru a evita eventualele probleme mai grave.
Ziua Mondială a Stomatologului are loc pe 9 februarie
Ziua Mondială a Stomatologului are loc în fiecare an pe data de 9 februarie. Cu această ocazie, dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog, specializat în ortodonție și estetică dentară, anunță că revoluțiile tehnologice ale anului 2024 în stomatologia mondială sunt prezente și executate la cel mai înalt nivel profesional în România.
Evoluțiile tehnologice la care se referă sunt:
- tehnicile digitale de amprentare
- inserarea implanturilor ghidate digital
- aparatele dentare tip gutieră obținute prin printare 3D
- dispozitivele ortodontice ancorate pe miniimplanturi pentru a facilita mișcările mai rapid și mai precis
- laserul în tratamentele parodontale și chirurgicale la nivelul părților moi
Medicul stomatolog spune că aceste inovații tehnologice ajută în oferirea pacientului din România soluții moderne de tratament, precise și predictibile.
„Tehnicile digitale de amprentare, inserarea implanturilor ghidate digital, aparatele dentare tip gutieră obținute prin printare 3D, utilizarea tot mai frecvent a dispozitivelor ortodontice ancorate pe miniimplanturi pentru a facilita mișcările mai rapid și mai precis, laserul în tratamentele parodontale și chirurgicale la nivelul părtilor moi, toate aceste revoluții tehnologice în trend în stomatologia mondială de top, ne ajută să oferim pacientului din România soluții moderne de tratament, precise și predictibile.”, anunță dr. Denisa Zaharia, medic de top și fondator al unui lanț de clinici stomatologice din București.
Personalizarea tratamentelor cu ajutorul tehnologiei
Anul 2024 va fi, potrivit medicilor, dedicat personalizării tratamentelor cu ajutorul tehnologiei și al digitalizării care duc rapid la rezultate precise și durabile.
După peste 15 ani de practică în stomatologia de top din România, dr. Denisa Zaharia a explicat că ceea ce era o noutate în ultimii ani va deveni o rutină.
Ea a subliniat că nu există două zâmbete la fel, motiv pentru care un plan de tratament adaptat fiecărei situații în parte este o condiție obligatorie.
Dr. Zaharia a menționat, de asemenea, că în mod constant sunt îmbunătățite tehnicile și materialele utilizate, asigurând astfel o rată mai mare de succes în tratamentele pe termen lung.
„Ceea ce era o noutate în ultimii ani, pătrunderea tehnologiei digitale în stomatologie, scanarea și diagnosticarea digitală rapidă sau lucrările proteice și aparatele transparente de tip gutieră, toate vor deveni o rutină.
Nu există 2 zâmbete la fel, ca urmare planul de tratament adaptat fiecărei situații în parte, personalizat, este o condiție obligatorie în practica noastra, mai ales ca avem acum tehnologia necesară pentru toate ramurile stomatologiei.
În permanență sunt imbunatatite tehnicile si materialele utilizate, ca precizie, biocompatibilitate, design al implanturilor pentru o cât mai bună integrare, toate acestea asigură o rată mai mare de succes al tratamentelor pe termen lung.”, explică dr. Denisa Zaharia, după peste 15 ani de practică în stomatologia de top din România.
Trendul accesării serviciilor stomatologice, unul ascendent
Stomatologia preventivă și cea ortodontică și de estetică dentară au fost vedetele anului 2023 ca urmare a informării, dar și a preocupării românilor din zonele urbane pentru sănătate.
Dr. Denisa Zaharia a anunțat că trendul accesării serviciilor stomatologice în clinicile lor este unul ascendent.
Ea a menționat că în ultimele 12 luni s-a înregistrat o creștere cu aproximativ 30% a numărului de pacienți. Mai ales în ceea ce privește tratamentele:
- preventive
- ortodontice
- estetica dentară
- stomatologia pediatrică
Dr. Zaharia a subliniat că a observat o creștere a accesării serviciilor stomatologice cu 20-30% atât în rândul copiilor și adolescenților, cât și al adulților tineri.
Ea a atribuit această creștere efectelor pozitive ale informării și preocupării pentru sănătate și prevenție.
„Trendul accesării serviciilor stomatologice în clinicile noastre este unul ascendent, în ultimele 12 luni a existat o creștere cu aproape 30% a numărului pacienților, creștere resimțită mai ales în sectorul tratamentelor preventive, ortodontice, de estetică dentară și stomatologie pediatrică. Am remarcat o creștere a accesării serviciilor stomatologice cu 20-30% atât în segmentul copiilor și adolescenților, cât și al adulților tineri.”, anunță dr. Denisa Zaharia efectele pozitive ale informării și ale preocupării pentru sănătate și prevenție.
5 reguli pentru o întreținere dentară corectă
Cu ocazia Zilei Mondiale a Stomatologului, dr. Denisa Zaharia a elaborat și un TOP 5 al celor mai importante reguli de aur pentru a ține departe problemele dentare:
- Mergeți la 6 luni la un control stomatologic!
- Respectați indicațiile în ceea ce privește igiena – cel mai important mijloc preventiv pentru a evita problemele dentare
- Nu amânați! Problemele dentare nu dispar de la sine, din contră, se agravează, presupun tratamente mai complicate și mai scumpe!
- Atenție la problemele gingivale – inflamație, sângerare! Chiar dacă nu avem carii și dinții sunt perfect sănătoși, afecțiunile țesuturilor de susținere (gingii, os) pot duce la pierderea dinților
- Nu treceți cu vederea dacă aveți bruxism, uzură accentuată a dinților, fisuri, fracturi. Toate acestea se pot agrava și reprezintă cel mai frecvent semnele unei ocluzii incorecte.