Impreuna cu partenerii CBE – firme si organizatii de prestigiu din Romania, Europa, Statele Unite si Canada, reprezentative pentru excelenta in educatie si afaceri – specialistii Centrului vor crea cadrul de desfasurare a unor schimburi intense de idei si de experiente. Cu titlul de proiect, s-a stabilit ca moment de desfasurare zilele de luni si miercuri, intre orele 18.00 si 20.00. La cererea participantilor, aceste evenimente se pot organiza si in alte zile ale saptamanii.
Invitatii vor fi prezenti fie fizic, fie virtual (prin video-conferinta). Accesul este liber – pe baza de confirmare prealabila si in limita locurilor disponibile.
Teme orientative:
· Managementul restrictiilor – mit si realitate
Baza de discutie: cartea „The Goal”, Eliahu Goldratt
· „Lions of Capitalism” sau „Unde duce lacomia?”
Baza de discutie: video-caseta „Lions of Capitalism”
· Contabilitatea valorii adaugate si realizate – solutie universala la criza contabilitatii manageriale?
Baza de discutie: cartea „Throughput Accounting”, Debra Smith
· „Built to Last” – false mituri despre durabilitatea unei afaceri;
Baza de discutie: cartea „Built to Last”, James Collins, Jerry Porras (ed. Harper Business)
· Inteligenta emotionala si impactul sau asupra teoriei si practicii managementului
Baza de discutie: cartile „Inteligenta emotionala”, Daniel Goleman (ed. Curtea Veche)
· Misiune imposibila – analiza cauzala complexa a problemelor manageriale
Baza de discutie: video-caseta „Misiune imposibila”
· 12 Lectii despre calitatea serviciilor
Baza de discutie: cartea „Pentru satisfactia clientilor nostri”, Didier Noye
Toate temele propuse vizeaza probleme esentiale de conducere a firmei, au un caracter aplicativ verificat si se adreseaza in principal managerilor de nivel superior.
Fiecare dintre aceste teme presupune studierea prealabila a unor materiale documentare sub forma electronica, majoritatea materialelor fiind puse la dispozitie de catre Centru, dupa inscrierea ferma.
Inscrieri si detalii la telefoanele: 201.71.02; 201.71.03
e-mail training@consult-ase.ro.

Coaching strategic pentru echipe manageriale de top si de nivel mediu

Conferinta este organizata la initiativa CODECS si va fi sustinuta la inceputul lunii noiembrie de domnul Alain Cardon, autor si consultant. Coaching strategic pentru echipe manageriale ajuta la crearea unui context colectiv care stimuleaza schimbarea in domeniul culturii manageriale organizationale si contribuie la implementarea unui spirit antreprenorial eficient, ambitios, orientat spre lucrul in echipa si spre obtinerea de rezultate.
Coaching strategic pentru echipe manageriale reprezinta o metoda de abordare colectiva, care se concentreaza pe solutii si rezultate.
Aceasta metoda, prin eficacitatea sa, poate sa ajute echipele manageriale de top astfel incat acestea sa obtina rezultate ambitioase si masurabile intr-un timp record, in special in comparatie cu metode mai traditionale de consultanta si training.
Aceasta abordare este de natura strategica in toate situatiile ce se ivesc in existenta corporatiilor care se refera la tranzitiile din viata organizatiilor, cum ar fi fuziunea, achizitia, restructurarea si re-engineering-ul, reorientarea strategica, leadership-ul intercultural si managementul conflictelor.
Instrumentele de diagnostic, conceptuale si practice, au fost dezvoltate initial in domenii precum cibernetica, analize si aplicatii de sisteme in economie, biologie, medicina, ecologie, terapie familiala, precum si in tehnologia informatiei.
Coaching-ul strategic pentru echipe manageriale permite o mai buna intelegere a proceselor-cheie de operare colectiva si propune o directie clara de schimbare, pentru a se aduce imbunatatiri in domenii cum ar fi:
· Procesele de luare a deciziilor si follow-up, delegare si control la nivelul echipelor manageriale de top
· comunicarea interna si externa, managementul informatiilor, al zvonurilor si al „zgomotului”,
· managementul interdivizii, interdepartamental, international si managementul de interfata cu mediul extern
· dezvoltarea si managementul unei culturi a corporatiei performante, etice, centrata pe siguranta si calitate,
· managementul complexitatii in organizatii de tip matriceal, multiculturale, virtuale si distribuite; managementul de proiect si al organizatiilor de tip retea.
Conferinta prezinta o metoda de abordare simpla, originala, concreta si performanta, care ofera:
· instrumente de diagnostic pentru evaluarea proceselor operationale si a performantelor unei echipe manageriale de top,
· mijloacele prin care echipa isi poate dezvolta capacitatea strategica de a transforma organizatia pe care o conduce.
Conferinta se adreseaza liderilor de organizatii si membrilor echipelor manageriale si va avea loc pe 6 noiembrie 2002 in Bucuresti. Informatii suplimentare obtineti de la CODECS la telefon: 252.51.78 sau www.codecs.ro.

vitrina c~rtii

Tehnologia turismului, de Gabriela Stanciulescu s.a., este un nou tip de manual lansat recent de editura Niculescu si util tuturor celor care vor sa se specializeze in domeniul turismului. Autorii abordeaza activitatea in cadrul unui sistem integrat de cunostinte de cultura generala, economie, particularitati ale activitatii de turism in contextul unei economii competitive si strategii de abordare la nivelul companiei. Cei care vor sa inceapa o activitate sau sa specializeze in domeniul turismului pot afla detalii despre organizarea si planificarea activitatii intr-o agentie de turism, particularitatile activitatii agentului de turism, cat si despre produsul sau serviciul turistic, comercializarea acestuia si alte activitati specifice desfasurate de operatorii in turism.
Pentru achizitionare: Pentru achizitionare:
tel.: 224.24.80, tel/fax: 222.03.72, e-mail: edit@niculescu.ro.

Manualul Gower de management, coordonator Dennis Lock, editura Codecs este o lucrare menita sa asigure managerilor si studentilor o informare complexa, practica si autorizata, in domeniul managementului. Cartea insumeaza zece parti organizate intr-o succesiune logica, de la abordarea aspectelor organizationale, pana la analiza diferitelor probleme ale unui manager. Printre subiectele de mare actualitate se numara capitolele despre fuzionari si achizitii sau cele despre mediu. Lucrarea cuprinde idei frecvent intalnite in organizatiile de succes, cum este cea potrivit careia un bun manager al calitatii totale trebuie sa se bazeze in primul rand pe implicarea intregii conduceri, de la toate nivelurile, precum si a angajatilor in procesul de implementare si dezvoltare a sistemului specific de lucru. Autorii detaliaza teorii moderne in domeniul managementului, bazate pe studii practice, fapt pentru care, in ciuda dimensiunii destul de mari, cartea se citeste cu mare usurinta.
Pentru achizitionare:
Tel/Fax: 252.51,.82, e-mail: editura@codecs.ro

Lucrarea Cele mai bune lectii de economie, Centrul Roman pentru Educatie Economica este urmarea concursului organizat de CREE, adresat profesorilor de economie si stiinte socioumane din invatamantul preuniversitar. Scopul acestui program, realizat cu sprijinul National Council on Economic Education din SUA este de a stimula creativitatea si preocuparea profesorilor de a proiecta lectii de economie bazate pe strategii active de invatare. Cartea cuprinde cele mai bune lectii de economie pe teme alese de profesorii care au participat la concursul organizat de CREE, teme ce se regasesc in programele scolare de economie.
Pentru achizitionare:
Tel. 410.44.83, fax: 402.81.50, e-mail: paull@acorp.ro

Ghidul intocmirii planului de afaceri, de C. Barrow, P. Barrow,
R. Brown, editura Casa Cartii de stiinta, constituie un excelent ghid de alcatuire a planului de afaceri, oferind sfaturi practice si profesionale intr-un limbaj accesibil. Bazat pe structura programului de studii aprofundate de la Cranfield School of Management, volumul cuprinde 20 de schite demonstrative, exemple de urmat in alcatuirea unui plan propriu de afaceri. Abordarea, construita gradual, acopera aspecte importante precum: competitorii, strategia de afaceri, publicitatea si organizarea promotiilor, vanzarile etc. Pe tot parcursul lucrarii sunt incluse exemple de planuri de afaceri ale unor intreprinzatori care au demarat afaceri de succes. r
Pentru achizitionare: r
Tel/Fax: 064.43.19.20, e-mail: editura@casacartii.comr
r
Dictionar suedez-roman, de prof. Valeriu Munteanu, editura Polirom, prima lucrare de asemenea anvergura in Romania, este un instrument de r
lucru la indemana studentilor de la Facultatea de Limbi Germanice, a cursantilor de la universitatile populare, a traducatorilor, a tuturor celor care doresc sa se initieze in limba suedeza sau sa aprofundeze studiul acesteia. Dictionarul se adreseaza in primul rand vorbitorilor de limba romana, dar poate fi folosit si de vorbitorii de limba suedeza. Dictionarul are aproximativ 38.000 de cuvinte din toate domeniile, dar si un numar mare de expresii uzuale si locutiuni.r
Pentru achizitionare: r
Tel./Fax: 0232/214.100 (Iasi), 313.89.78 (Bucuresti) r
e-mail: office@polirom.ro, www.polirom.ro