Responsabilul menţionat a declarat că, potrivit cercetărilor preliminare, cel mai probabil avionul s-a prăbuşit în mare, dar nu este exclusă nici posibilitatea unei prăbuşiri într-o zonă terestră izolată.
La operaţiunile de căutare, ce s-au concentrat în prezent în jurul insulei Beltiung, participă echipe din Indonezia, Malaezia, Singapore, Australia şi Coreea de Sud. De asemenea, Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, China şi India s-au oferit să acorde asistenţă.
Avionul a decolat duminică de pe aeroportul Surabaya (Indonezia) cu destinaţia Singapore. La bordul aparatului se aflau 162 de persoane (155 de pasageri şi şapte membri ai echipajului), dintre care 155 sunt indonezieni, 3 sud-coreeni şi câte un britanic, francez (copilotul), malaezian şi un singaporez.
La jumătatea distanţei dintre cele două aeroporturi pilotul a cerut controlorului de trafic aerian permisiunea de a urca de la un plafon de zbor superior pentru a evita o zonă cu condiţii meteo nefavorabile. La câteva minute după ce a primit această permisiune, contactul radio cu avionul s-a întrerupt fără ca echipajul să fi emis vreun semnal că s-ar confrunta cu probleme.
În cursul zilei de luni s-a anunţat că echipajul unui avion australian care participă la căutări a observat obiecte plutind pe apă, dar ipoteza că ele ar aparţine aparatului dispărut a fost infirmată.AGERPRES