Acest proiect numit Internet.org are ca obiectiv reducerea drastică a costului serviciilor de internet de bază pe telefoane mobile în ţările în curs de dezvoltare.

"Tot ceea ce a făcut Facebook până în prezent este să le dea oamenilor din întreaga lume oportunitatea de a face cunoştinţă", a declarat Mark Zuckerberg, potrivit comunicatului citat.

"Există obstacole mari în ţările în curs de dezvoltare în ceea ce priveşte conectarea. Internet.org este un parteneriat global destinat să reglementeze aceste provocări, între care accesul la internet /…/", a adăugat fondatorul şi principalul acţionar al Facebook.

Astăzi, numai 2,7 miliarde de persoane, puţin peste o treime din populaţia lumii, au acces la internet, menţionează comunicatul. Numărul de noi conectări rămâne scăzut în fiecare an, afirmă marile grupuri partenere ale Internet.org. Printre acestea, în afară de Facebook, se află fabricanţii de echipamente de telecomunicaţii Nokia (Finlanda) şi Ericsson (Suedia), gigantul sud-coreean al electronicii Samsung, americanii Qualcomm şi MediaTek şi navigatorul de internet norvegian Opera. Reţelele de socializare Twitter şi LinkedIn vor colabora de asemenea în cadrul acestui parteneriat.

"Obiectivul Internet.org este de face internetul accesibil pentru două treimi din populaţia lumii care nu dispune de acest sistem", subliniază documentul citat.
Sursa: Agerpres