Gașca Zurli ajută copiii în dificultate sprijiniți de Fundația CID, prima organizație caritabilă din România

Gașca Zurli susține copiii în dificultate de la Fundația CID. Este vorba de peste 100 de copii care au nevoie de îngrijiri speciale pentru că suferă de boli incurabile sau în fază terminală, sunt infestați cu HIV/SIDA, au tulburări din spectrul autist sau sunt abandonați.

Zurli îi cheamă pe cei care doresc să îi ajute pe acești copii să facă donații accesând site-ul fundației (https://www.cid.org.ro/doneaza/) sau direct în contul RO60BRDE426SV39194474260. În fiecare zi, copiii îngrijiți de Fundația CID au nevoie de articole de hrană, articole de igienă personală (inclusiv scutece), servicii medicale, de recuperare, de asistență socială etc. Pentru fiecare copil, costul lunar al acestor servicii și consumabile este de 7.819 lei.

Membrii Găștii Zurli au luat decizia de a-i ajuta pe copiii de la Fundația CID după ce au făcut o vizită la unul din cele cinci centre de îngrijire ale Fundației CID, unde au oferit micuților jucării precum Păpușa Zurli, Ursulețul Martinei, cățelușii Tasha și Tashu. Unul dintre copii, Darius, aflat într-un scaun cu rotile, care visează să devină într-o zi șofer de camion, a fost plimbat cu Microbuzul Zurli.

,,Acești copii există. Putem întoarce capul într-o parte și să ne prefacem ca nu îi vedem. Dar ei există. Și nu pot să meargă singuri la toaletă și nici să ducă un pahar cu apă la gură. Pentru asta și pentru fiecare gest pe care îl fac, au nevoie de ajutor. Noi putem să susținem oamenii care îi ajută sau putem întoarce capul în partea cealaltă. Eu și Gașca Zurli am ales să îi privim în ochi. Și să îi luăm în brațe. Și să nu ne prefacem că ei nu există. Îi vom convinge pe părinții care ne iubesc să ne ajute. Să strângem împreună banii de care acești copii au nevoie pentru ca fiecare zi pe care o trăiesc să fie o zi în care sunt îngrijiți și iubiți.”, a declarat Mirela Retegan, fondatorul Zurli.

În sprijinul copiilor de la Fundația CID și-au anunțat până acum susținerea personalități importante precum Simona Halep, Cristina Vărzaru, Cristian Chivu, Ivan Patzaichin, Marcel Iureș, Ștefan Bănică Jr. sau Dumitru Prunariu. Ei s-au alăturat campaniei caritabile Jeans4Dreams, care susține eforturile Fundației Copii în Dificultate și contribuie la împlinirea visurilor pe care le au micuții îngrijiți de angajații și voluntarii fundației.

Pornind de la visul din copilărie și adolescență, când își doreau să aibă o pereche de blugi, un vis împlinit, personalitățile implicate în campanie și-au declarat susținerea pentru acțiunile Fundației CID și au donat câte o pereche de blugi. Toți blugii donați de personalități din România și din străinătate vor fi expuși pe Aleea Blugilor Celebri, ca un mesaj puternic al susținerii de care se bucură Campania Jeans4Dreams.

Acest gest este un îndemn făcut oricăror oameni buni, care pot la rândul lor să îi sprijine pe cei care au grijă de copiii în dificultate. Se pot face donații în bani, fie direct în contul RO60BRDE426SV39194474260, fie completând formularul de donație de pe site-ul Fundației Copii în Dificultate (https://www.cid.org.ro/doneaza/).

Blue Denim Genes Ribbon® , simbolul sub care se desfășoară campania Jeans4Dreams, este un semn pentru recunoașterea bolilor genetice rare și ajută la unificarea unei comunități fracturate de mii de maladii mici, care nu au avut o voce colectivă.

Fundația Copii în Dificultate este una dintre cele mai vechi organizații caritabile din România. A fost fondată în anul 1990 cu scopul de a oferi siguranță, îngrijire medicală, speranță și afecțiune copiilor atinși de maladii incurabile sau aflați în fază terminală, a copiilor infestați cu HIV/SIDA, a celor cu tulburări din spectrul autist sau copiilor abandonați. Resursele financiare provin din ajutoare și donații. În ultimii ani, Fundația CID România a deschis cinci centre: unul la Cernavodă, dedicat copiilor infectați cu HIV-SIDA (Centrul Sf. Laurențiu), unul la Piteși (Centrul Sf. Andrei), unul la Curtea de Argeș (Centrul Sf. Cristofor) și două la București (Centrele Sf. Mihai și Sf. Margareta).